Alton Towers

  • Grootste aanbod gezinsvakanties
  • Blogs, artikelen & reviews van de redactie

In Alton Towers Engeland beleef je ongetwijfeld een supergave tijd! Kom jij voor de supersnelle achtbanen? Of juist voor de prachtige tuinen rondom het sprookjesachtige kasteel? In Alton is een mix te vinden van historie en moderne attracties! Voor echte waaghalzen, maar ook voor jongste kids.

Meer inspiratie

Alton Towers Hotels

Overnacht in de buurt van attractiepark Alton Towers in Engeland in één van de twee hotels van het park, namelijk Alton Towers Hotel of Splash Landings Hotel. Voel je een echte ontdek..

Alton Towers attractie top 5

In pretpark Alton Towers vind je superveel gave attracties: van darkride Charlie en de Chocoladefabriek, tot grote speeltuinen met gave glijbanen die je allemaal wel wilt uitproberen! Of wat dacht ..
1

Alton Towers met kinderen

Rond het kasteel The Towers ligt het grootste en bekendste attractiepark van Engeland, namelijk Alton Towers! Dit pretpark is heel populair bij de Britten, en dat is niet voor niets! De tuinen liggen er prachtig bij, maar ook de attracties moet je beleefd hebben! Alton Towers is opgedeeld in negen themagebieden. Eén van de populairste gebieden zijn Fobidden Valley en UG Land.

Daar vind je de gaafste achtbanen van het park! Nemesis is er één van. In deze hangende loopingachtbaan ga je over de kop en de achtbaan is helemaal in de rotsen gebouwd. ‘Air’ is vooral heel spannend door de positie die je als rijder inneemt; vlak voor vertrek van de ‘trein’ kantelen namelijk alle stoeltjes 90 graden en de rit wordt liggend afgelegd!

Ben jij een echte waaghals? Dan durf jij ook vast wel in Rita, Queen of speed! Deze populairste achtbaan van Alton Towers mag je zeker niet missen! De trein van deze achtbaan worden in tweeënhalve seconde afgeschoten naar een snelheid van honderd kilometer! Een andere stoere achtbaan is de Oblivion in themagebied X-Sector. Hierin maak je een loodrechte val van wel 90 graden vanaf 60 meter hoog in een mistig gat! Hiermee is deze achtbaan behoorlijk angstaanjagend. Of stap in de draaiende achtbaan; de Sonic Spinball!

Maar dat is nog lang niet alles, want het park kent naast achtbanen nog veel meer gave attracties voor jong en oud. Iets minder heftige attracties zijn bijvoorbeeld de carrousels, maar ook de darkride ‘Charlie and the Chocolate Factory’, geïnspireerd door het Roald Dahl verhaal over de chocolafabriek van Sjakie. Of stap in de interactieve spookbaan ‘enDuel’, ook superspannend!

In voor wat waterpret? Dan zijn er wildwaterbanen! Ook zijn er gave theatershows, waaronder een piratenshow!

2

Attracties voor kids

Natuurlijk worden de kids niet vergeten in Alton Towers! Race rond in je eigen wagen en leer autorijden in deze attractie voor! Liever ‘racen in de lucht’? Dat kan in een stoel in de grote paddenstoel! Een carrousel rood met witten stippen natuurlijk! In Cloud Cuckoo Land beleef je volop plezier in deze gweldige overdekte speeltuin: vol met glijbanen en speeltoestellen!

Ervaar Charlie’s reis naar Willie Wonka’s fantastische wereld in The Chocolate Factory! De Frog Hopper is een achtbaan speciaal voor kids!

3

Waterpark

Bezoek je Alton Towers en hou je van supergave zwembaden? Mis dan zeker het waterpark Cariba Creek niet! Dit waterpark hoort bij Alton Towers en hier kun je ook nog wel een dag vertoeven! Er zijn speelmogelijkheden, waterglijbanen en speciale kinderbaden. Het is het hele jaar open!

4

Restaurants

Honger gekregen van alle pretparkfun? In Alton Towers zijn genoeg restaurants waar je uit kunt kiezen voor grote of kleine trek! In Towers, een leuk familierestaurant, kun je kiezen uit heel veel verschillende gerechten. Of ga lekker barbecuen in Courtyard en in Hoggs Head kun je heerlijke grilgerechten eten! Verder zijn in het park vestigingen van Burger King, Pizza Hut en KFC te vinden. 

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van ( Reviews & ervaringen)

Door jou bekeken

Alton Towers

Thema