Halloween Nederland

Halloween Nederland

31 oktober is het weer zo ver: Halloween! Deze engste dag van het jaar wordt al ver van te voren gevierd. Officieel valt 31 oktober niet in de herfstvakantie, maar niet getreurd: juist tijdens de herfstvakantie wordt Halloween in Nederland extra gevierd. Naast dat er veel pretparken meedoen aan deze spannende feestdag, zijn er ook een aantal vakantieparken waar je niet één dag, maar een heel weekend de rillingen over je lijf hebt lopen. Check de leukste Halloween-arrangementen en aanbiedingen op verschillende vakantieparken in Nederland!

Halloween in de herfstvakantie

Halloween wordt al eeuwen gevierd en komt oorspronkelijk uit Groot-Brittannië. Deze griezelige feestdag is de laatste jaren in Nederland steeds meer in opkomst gekomen. Ben jij gek op horror, schrikmomenten, verkleedpartijtjes en enge clowns? Goed nieuws: Halloween wordt in Nederland steeds populairder en daarom wordt deze feestdag tijdens de herfstvakantie op steeds meer plekken gevierd. De herfstvakantie valt dit jaar tussen 12 en 29 oktober. Op veel pretparken en vakantieparken staat heel de maand oktober in het teken van Halloween. Waar laten griezels jou dit jaar schrikken?

Wist je dat... Tijdens Halloween in Amerika het meeste snoep van heel het jaar wordt verkocht? Ook worden er jaarlijks miljoenen dollars uitgegeven aan kostuums en feesten tijdens Halloween.

Voor meer wist-je-datjes over Halloween check je de Halloween Nederland pagina waar je de leukste weetjes vindt en over de geschiendenis van Halloween leert. 

Halloween in de herfstvakantie
Vakantieparken tijdens Halloween

Vakantieparken tijdens Halloween

Ben jij de allergrootste Halloween fan, kijk jij het liefst horrorfilms, verkleed jij je tijdens een verkleedpartij het liefst als een enge clown én ben jij nergens bang voor? Dan is Halloween vieren op een pretpark al giga gaaf, maar een weekend lang schrikken, gillen en schreeuwen vind jij dan nog véél toffer. Check de leukste Halloween arrangementen op vakantieparken in Nederland.

Tip: Check de Halloween aanbiedingen voor de leukste Halloween arrangementen en aanbiedingen op vakantieparken en pretparken.

Knok, knok… Familie Rillingen?

Nu Halloween voor de deur staat, hebben de eigenaren en vaste medewerkers van Recreatiepark De Boshoek het park verlaten… Vrijwillig? Zeker niet. De familie Rillingen neemt het park over van 18 t/m 21 oktober. De mascottes Keessie en Willie zijn ook gevlucht, omdat kinderen vermaakt worden door Keesnie en Wilnie. De spanning begint al meteen bij het inchecken bij moeder Rillingen aan de Schrikceptie. Een drankje bestellen om van de schrik af te komen is ook niet zonder angsten, want vader Rillingen zal het drankje voor je inschenken in de Horroreca. In de Mwhahanimatie bij de dochter van de familie knutsel je geen schattige lieveheersbeestjes maar lachende pompoenen en duistere lampions. En de zoon? Geen zorgen… Die kom je overal tegen, juist wanneer je het niet verwacht!

Logeertip: Ben jij na een dag nog niet klaar met Halloween? Blijf dan slapen op Recreatiepark de Boshoek, als je durft… Je logeert hier met je familie in één van de (glamping)accommodaties. Wat dacht je van een luxe Veluwelodge mét privé sauna, glamping safaritent met eigen sanitair, een unieke kinderbungalow voor wel zeven personen met speel-, kinder-, én babykamer of de luxe familie hotelkamer met kinderkamer en een afgesloten buitenruimte?

Spooktaculair Halloween bij Roompot

Spooktaculair Halloween bij Roompot

Halloween bij Roompot duurt lekker lang, want je geniet van 11 tot en met 31 oktober van een griezelig feest boordevol spannende Halloween activiteiten voor de kleintjes. Begin de dag samen met een wel heel griezelig ontbijtbuffet. Klaar voor deze spannende dag? Of ben je stiekem bang en wil je alleen snoepjes verzamelen tijdens een trick-or-treat-optocht? Wij zijn er nog niet over uit…

Logeertips: Altijd al willen weten welke familie in het verlaten glow in de dark griezelhuis woonde? Bezoek Weerterbergen tijdens Halloween en sluit jullie dag af met een spectaculaire vuurwerkshow  op het water én een overnachting. Verblijf je liever in Katjeskelder? Dan kun je leuke prijzen winnen tijdens de heksenbingo of spelen met Koos Koning tijdens het Halloween meespeeltheater. In Hof Domburg is het ook feestelijk griezelig, want hier moet je creatief zijn om de vloek van het piratenschip ‘De Parel’ in het kinderspookhuis op te lossen. Er is tevens een Halloween show, leuk voor het hele gezin!

Deel sterren uit!

Ik geef Halloween Nederland:

Score: 5 sterren uit 2 beoordelingen

Lees meer ▾
Top aanbiedingen Halloween Nederland
Een weekend lang grrrriezelen | De Boshoek
v.a. € 247

Een weekend lang grrrriezelen | De Boshoek

Een weekend die 100% in het teken staat van Halloween vier je met de familie Rillingen op Recreatiepark de Boshoek. Je boekt het Halloween-arrangement vanaf € 247 voor 5 personen. Het Halloween-weekend wordt in de herfstvakantie van 18 t/m 21 oktober gevierd. Durf jij het aan?

1
Tot 20% Halloween korting | Disneyland Paris
tot 20% korting

Tot 20% Halloween korting | Disneyland Paris

Boek vóór 5 november je Disney vakantie met 20% korting op toegang en verblijf. Het vreseleuke Disney's Halloween Festival is van 28 september t/m 3 november. Korting geldt ook op verblijf in een van de Disney Hotels, tickets voor beide Disney Parken voor iedere dag van je verblijf, gratis FASTPASS, Extra Magic Time en Disney's Halloween Festival.

2
Spooktaculair Halloweenfeest | Roompot
v.a. € 180

Spooktaculair Halloweenfeest | Roompot

Het belooft een onvergetelijk feest te worden vol met vreseleuke halloweenactiviteiten bij Roompot Vakanties. Van 11 t/m 31 oktober 2019 kunnen klein en groot terecht bij vakantiepark Weerterbergen, De Katjeskelder en Hof Domburg voor een spannend Halloween weekend vanaf € 180 voor een lang weekend in de herfstvakantie.

3
Fright Nights & Spooky Days | Walibi
v.a. € 34,50

Fright Nights & Spooky Days | Walibi

Halloween vier je misschien wel het best bij pretpark Walibi. Voor kleine monsters t/m 12 jaar organiseert Walibi sinds dit jaar de Halloween Spooky Days van 10:00 t/m 17:00 uur en vanaf 18:00 uur verandert het pretpark in een ware nachtmerrie voor kids vanaf 16 jaar oud. Ticketprijzen variëren tussen de € 34,50 en € 39,50 per stuk. Halloween vier je op Walibi van 5 oktober t/m 27 oktober 2019. 

4