Top 6 activiteiten voor natuurfreaks in Ras Al Khaimah

15 Vakanties gevonden
  • Grootste selectie familievakanties
  • Met zorg geselecteerd door de redactie

Ben jij een échte natuurrrrrfreak? Dan hebben wij de perfecte vakantiebestemming voor je: Ras Al Khaimah! Ja, je leest het goed! Eén van de zeven Verenigde Arabische Emiraten biedt de leukste, spannendste en tofste activiteiten ín de natuur! Of je nu op zoek bent naar woestijn, uitgestrekte parelwitte zandstranden, nationale parken, mangroven of hoge bergen... je vindt het hier allemaal! Voor de kids een geweldige en onvergetelijke ervaring! Wij geven je hier alvast een top 6!

Ik ben op zoek naar... 6

Ras Al Khaimah

Bezienswaardigheden in Ras Al Khaimah

Top 6 outdoor adventures Ras Al Khaimah

Jais Flight Zipline

Suwaidi Pearls Farm

Strandvakantie in Ras Al Khaimah

Verhalen die je wilt lezen 2

Blog

Hier moet je zijn in de Ras Al Khaimah woestijn!

Blog

7 tips: Ontdek de winterzon in Ras al Khaimah

1

Paardrijden in de woestijn

Al Wadi Desert is meer dan een 500 hectare grote woestijn. Het is een wáánzinnige beleving tussen de hoge, glooiende, goudgele zandduinen. En wat is er dan leuker om deze onwerkelijke oase te ontdekken per paard?! Het is een uniek landschap waar je dromedarissen, vogels, gemsbokken en nog meer wilde dieren spot. Je hebt zelfs kans om een woestijnegel tegen te komen! Onder begeleiding gaan jullie op pad door de woestijn. Wil jij het volledige woestijnleven proeven? Maak dan kennis met de bewoners van de woestijn, bezoek een bedoeïendorp waar heel veel dromedarissen te vinden zijn, nachtelijk kampvuur en de mooiste en meest bijzondere verhalen van de locals te horen zijn! De woestijn is ook per dromedaris te ontdekken! 

2

Kajakken in de mangroven

Omdat bijna iedere dag de zon schijnt in Ras Al Khaimah wil jij alleen maar buiten dingen ontdekken! En dat snappen we. Er is dan ook vanalles te doen in de omgeving, zoals kajakken in de mangroven! Een tocht door de schitterende mangroven die zich kenmerkt door een gevarieerd wildlife, waaronder flamingo's! Wil je deze vanaf je kajak spotten? Deze mooie roze flamingo's komen over vanuit Iran en Turkije en zijn veelal onderweg naar Afrika. In Ras Al Khaimah gaan ze op zoek naar zeewormen, kreeftachtige diertjes of andere zeediertjes. Je ontdekt het ecosysteem van deze toch wel heel bijzondere omgeving! 

3

Al Jazirah Khor

De natuurlijke flora en fauna van Ras Al Khaimah maakt het gebied een toevluchtsoord voor honderden soorten vogels. Voornamelijk tijdens de wintermaanden spot jij hier de meest bijzondere en spectaculaire vogelsoorten! Wedden dat jij de vogeltjes nog niet allemaal bij naam weet te noemen! Ga jij mee op avontuur?!

4

Snorkelen & duiken in de Perzische Golf

Duikbril op en plonsen maar! Ontdek de wondere onderwater wereld van de Perzische Golf. Met meer dan 500 vissoorten die hier rondzwemmen, vermaak jij je urenlang in het water! Daarnaast vind je hier meer dan één derde van de soorten walvissen en dolfijnen! Dat is toch DOLfijn! En wist je al dat er 4 soorten van de in totaal 7 verschillende soorten zeeschildpadden ter wereld in de Verenigde Arabische Emiraten te spotten zijn? Genoeg om onder water te ontdekken dus! 

5

Jais Zipline

Wie de Hajar-berg vanaf vogelhoogte wil ervaren, moet de Jais Zipline zeker niet overslaan! Met een totale lengte van vijf kilometer zoef jij over de kliffen heen. Het gehele jaar door kun jij gebruikmaken van deze attractie wat voor de avontuurlijke kids ontzettend GAAF is! Je roetsjt met een snelheid van boven de 150 kilometer per uur van het ene platform naar het andere platform. De langste tokkelbaan ter wereld laat jou in drie minuten een 2,8 kilometer lange zipline trotseren! Een absoluut niet te missen avontuur voor jou en de hele familie!

6

Suwaidi Pearls Farm

Wil jij meer te weten komen over parels? Op Suwaidi Pearls Farm wordt de eeuwenoude traditie van het parelvissen namelijk in stand gehouden en dat kun jij meemaken! Wanneer je hier langsgaat, vertelt de heer Suwaidi jou alles over de verschillende fasen van het parelkweken. Op deze boerderij is het ook nog eens mogelijk om te kayakken of te genieten van een verse, traditionele lunch gemaakt door de lokale vrouwen uit de buurt.

7

Praktische informatie Ras Al Khaimah

  • Winterzon bestemming: De beste reistijd om Ras Al Khaimah te bezoeken is van oktober t/m mei. Het is een echte winterzon bestemming! In Nederlandse zomermaanden is het daar namelijk extreem warm, temperaturen lopen dan op tot 40+ graden. De temperaturen liggen in de winter tussen de 24 en 36 graden.
  • Vliegtijd: Ca. 6 uur vanaf Schiphol.
  • Tijdverschil: In de zomermaanden is het 2 uur later in Ras Al Khaimah en in de wintermaanden 3 uur. 
  • Munteenheid: Dirham 
  • Taal: De officiële taal in Ras Al Khaimah is uiteraard Arabisch, maar geen zorgen! De meesten spreken ook goed Engels.
  • Vaccinaties: DTP en Hepatitis A worden aanbevolen. Voor een verblijf langer dan 2 weken wordt ook Buiktyfus aangeraden. 

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 5 (3 reviews)

Door jou bekeken

Top 6 activiteiten voor natuurfreaks in Ras Al Khaimah

Thema