Suwaidi Pearls Farm

Een toffe excursie met de kids in Ras Al Khaimah

14 Vakanties gevonden
Suwaidi Pearls Farm
  • Grootste aanbod gezinsvakanties
  • Blogs, artikelen & reviews van de redactie

Een van de bijnamen van Ras Al Khaimah is niet voor niets ‘De verborgen Parel van de Emiraten’. In het verleden leefde de bevolking in Ras Al Khaimah van de parelvisserij en bloeide de economie volop door de vondst van deze bijzondere glimmende voorwerpen die door oesters worden gemaakt. Vandaag de dag zijn deze glinsterende parels nog vooral te bewonderen in de Suwaidi Pearls Farm in Ras Al Khaimah. 

Ik ben op zoek naar... 6

Suwaidi Pearls Farm

Ras Al Khaimah

Suwaidi Pearls Farm

Bezienswaardigheden in Ras Al Khaimah

Suwaidi Pearls Farm

Top 6 outdoor adventures Ras Al Khaimah

Suwaidi Pearls Farm

Jais Flight Zipline

Suwaidi Pearls Farm

Strandvakantie in Ras Al Khaimah

Suwaidi Pearls Farm

Top 6 activiteiten voor natuurfreaks in Ras Al Khaimah

1

Suwaidi Pearls Farm

Bling-bling alert: een bezoek aan de eerste parelboerderij van Ras Al Khaimah mag ook niet ontbreken tijdens jullie vakantie. Op Suwaidi Pearls Farm wordt de eeuwenoude traditie van het parelvissen in stand gehouden. De eigenaar, de heer Suwaidi, is de kleinzoon van een van de laatst overgebleven parelduikers van de Verenigde Arabische Emiraten. Hij doet er alles aan om deze traditie levend te houden. Vroeger waren parels echt een pronkstuk van de adel en beroemde sterren. Bezoekers kunnen de verschillende fases van het parelkweken zien op de boerderij. Gaaf: tijdens een bezoek aan Suwaidi Pearls Farm mag je ook kajakken door de prachtige mangroven én geniet je van een heerlijke, traditionele lunch bereik door lokale vrouwen uit het dorp in de buurt. 

Wist je dat… één van de duurste parels ter wereld in 2011 is verkocht voor 11.8 miljoen dollar?

Suwaidi Pearls Farm

2

Geschiedenis van de parelvisserij in de emiraten

De relatie tussen parels en de inwoners van de emiraten strekt zich duizenden jaren terug. Nomadische handelaren en vissers trokken langs de kust op zoek naar parels. Veel gezinnen in de Verenigde Arabische Emiraten waren nauw verbonden met het pareltijdperk in de 12e en 13e eeuw. In de 18e eeuw werd de parelvisserij de belangrijkste cultuur van de regio. In het jaarlijkse zomerse hoofdseizoen gingen bijna 74.000 bemanningsleden en duikers parels vissen in de oevers van de Golf. De parelindustrie werd opgericht en er ontstonden meerdere parelcentra aan de Arabische kust. Deze ontwikkelingen hebben bijgedragen tot de ontwikkeling van steden en handelsposten.

Wist je dat… de oudste parel ter wereld is ontdekt door Franse onderzoekers in de Verenigde Arabische Emiraten? De Umm al Quwain parel, genoemd naar de plek waar deze is gevonden, is door de onderzoekers gedateerd op 5.500 voor Christus, dit maakt hem meer dan 7.500 jaar oud.

Suwaidi Pearls Farm

3

Gekweekte parels zijn ook echte parels

Gekweekte parels zijn ook een product van de natuur en daarom net zo natuurlijk als de parels die vroeger werden opgevist uit de zee. Ze worden op natuurlijke wijze gekweekt en ondergaan dezelfde processen als in de zee. Er moet een gezonde oester in een schone omgeving zijn om een parel te ‘maken’. Het milieu speelt een heel belangrijke rol in de groei van parels. Abdulla Al Suwaidi wil met zijn Suwaidi Pearls Farm de Arabische parels terugbrengen naar de kust als eerbetoon aan de vroegere vissers. Zijn grootvader was de enige overgebleven parelduiker.

Wist je dat… in één op de 15.000 oesters een parel ontstaat? 99% van de verhandelde parels zijn dan ook gekweekte parels.

Na een bezoek aan de Suwaidi Pearls Farm zin in actie? Check onze Top 6 Outdoor Adventures in Ras Al Khamiah.

Suwaidi Pearls Farm

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van ( Reviews & ervaringen)

Door jou bekeken

Suwaidi Pearls Farm

Thema