Top 5 bezienswaardigheden Kos met kinderen

23 Vakanties gevonden

Op zoek naar een zonnige vakantiebestemming met de kinderen? Check dan het Griekse eiland Kos. Met een oppervlakte van 295,3 km2 is dit kleine eiland prima te verkennen met kinderen. Kids Vakantiegids tipt vijf bezienswaardigheden voor een onvergetelijke vakantie op Kos.

1

Stranden van Kos

Het Griekse eiland Kos heeft 112 kilometer aan kustlijn, dus je vindt er altijd wel een strandje of baai dat helemaal aan je wensen voldoet. Kun je niet kiezen, dan is het leuk om met een huurauto te gaan strandhoppen. Want gave stranden met een helderblauwe zee mogen niet ontbreken op je Insta Stories! In het zuidwesten van het eiland liggen de mooiste strand bezienswaardigheden: Camel Beach, Exotic Beach, Paradise Beach en Agios Stéfanos Beach. Op dit strand vind je een echt strandkasteel, want de ruïnes van de 1500 jaar oude Agios Stéfanosbasiliek staan hier. Deze historische highlight is gratis te bezoeken, dus ideaal voor een cultuur & strand-combi.

2

Archeologische vondsten op Kos

Op Kos barst het van de archeologische vondsten uit de Griekse oudheid. Ze zijn vaak gratis te bezoeken. Kleine kids kunnen hier lekker rennen en klauteren in de buitenlucht en oudere kids herkennen hier veel van de geschiedenislessen op school. De ruïnes van het voormalige ziekenhuis Asklepieion, net buiten de hoofdstad Kos Stad, zijn de belangrijkste archeologische plek van het eiland. De overblijfselen zijn gelegen op een hoge rots met een prachtig uitzicht over de omgeving. Voor wie nog meer oude bezienswaardigheden op Kos wil zien, is een bezoek aan Kos Stad zelf ook echt een aanrader. Door een aardbeving in 1933 zijn er veel verborgen schatten zichtbaar geworden.

3

Karakteristieke dorpjes op Kos

Het binnenland van Kos bestaat uit groene bergtoppen met karakteristieke dorpjes. Het mooiste is het bergdorpje Zia. Hier kun je heerlijk slenteren en shoppen en typische Griekse gerechten proeven. Tip: Kom in de ochtend naar Zia, in de zomerperiode kan het hier in de middag heel druk en heel warm zijn. Op een paar kilometer van Zia ligt het rustige dorpje Pyli. Hier maak je kennis met het echte Griekse leven. Je kunt deze trip prima combineren met een bezoek aan de ruïnes van Oud-Pyli, een klein dorpje dat sinds een cholera-uitbraak in de 19de eeuw is verlaten. Tip: de zonsondergang is hier heel mooi, dus ook in de avond is deze bezienswaardigheid in Kos de moeite waard.

4

Fietsen op Kos

Kos staat bekend als een fietseiland. Met een oppervlakte van nog geen 300 km2 is het een klein eiland dat met name in het noordoosten vlak is en dus goed te verkennen op de fiets. Het wegennet is prima, maar er zijn ook speciale fietspaden en -routes voor de vele toeristen. Op de fiets heb je alle vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Je kunt fietsen huren met een kinderzitje erop of speciale kinderfietsen. Hup de zwemtas mee, spullen voor een picknick, zonnebrand en geniet van je tocht langs mooie bezienswaardigheden op Kos. Met een racefiets of op de mountainbike kan natuurlijk ook. Let op: ook op Kos worden er fietsen gestolen. Zorg dat je goed verzekerd bent en raak de fietssleutel niet kwijt.

5

Waterpark op Kos

Op je to see-lijst met bezienswaardigheden mag een bezoek aan een waterpark op Kos niet ontbreken. Aan de noordkust van Kos is Lido Water Park the place to swim voor waterratjes. Je vindt hier glijbanen, meerdere zwembaden, een fish spa en beachvolleybal. Als je vakantie viert in het zuiden van Kos is Aquatica Waterpark een waterwalhalla voor waterratjes. Voor de grotere kids vind je hier de Waveride, Free Fall en Hydrotub. De kleintjes kunnen terecht in de Aqua Playground. Op zoek naar een hotel met waterpark? Dan is Kipriotis Aqualand een spetterend vakantieadres op Kos met de kinderen. Het ligt ook direct aan het strand voor nog meer waterplezier.

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 5 (5 Reviews & ervaringen)

Door jou bekeken

Top 5 bezienswaardigheden Kos met kinderen

Thema