Vier een onvergetelijke Sinterklaasweekend

356 Vakanties gevonden
  • Grootste selectie familievakanties
  • Met zorg geselecteerd door de redactie

Hoe leuk zou het zijn om Sinterklaas als buurman te hebben? Dit jaar kun je erachter komen!
 Verschillende vakantieparken hebben Sint en zijn pieten namelijk een vakantiehuisje aangeboden en jij kunt bij ze op bezoek tijdens een heerlijk weekend weg in december! We hebben de leukste vakantieparken met Sinterklaas activiteiten voor je op een rijtje gezet. Dat wordt een onvergetelijk sinterklaasweekend!

1

Vier Sinterklaas bij de Leistert

Spannend! De tijd van schoentjes zetten, verlanglijstjes maken en (veel) pepernoten eten breekt weer aan. Sinterklaas is vanaf 12 november weer in het land.

Tijdens deze gezellige periode heeft de Leistert een bomvol recreatieprogramma. Volg een van de toffe pietentrainingen waarbij je alles leert en te weten komt over hoe je een échte Piet kunt worden. Ga met je hele gezin of familie buiten staan voor de Sint- en Piet parade of dans samen met alle Pieten op de allerleukste minidisco hits.

Wist je dat Sinterklaas en zijn Pieten, tijdens hun verblijf in Nederland, een eigen bungalow hebben op de Leistert? Compleet versierd en zelfs met een speciaal plekje voor Ozosnel! Wil jij Sinterklaas ook verrassen met een knutselwerkje, tekening of een kleurplaat? De Sinterklaasbungalow (nummer 138) heeft een speciale Sintbrievenbus waarin jullie de allermooiste creaties kunnen achterlaten. De Pieten halen de brievenbus regelmatig leeg en versieren de bungalow van Sinterklaas met deze kunstwerkjes.

2

Sinterklaas komt langs bij Center Parcs

Pakjesavond is natuurlijk niet compleet zonder cadeautjes! Ook op een vakantiepark wachten de kinderen op Pakjesavond gespannen af. Bij Center Parcs wordt dit allemaal voor je geregeld. Wanneer je de Pakjesbezorgservice bijboekt, slaat de spanning dan ook snel om in glunderende gezichtjes. Terwijl jullie sinterklaasliedjes zingen komen de pieten dan 's avonds de pakjes brengen en bonzen daarbij keihard op je deur! Dat wordt een feestelijke en onvergetelijke avond.

De vakantieparken van Center Parcs zijn tijdens het Winter Wonderland al extra magisch, maar met Sinterklaas doen ze er nog een schepje bovenop. In alle parken worden dan de leukste Sinterklaas activiteiten georganiseerd. Zing bijvoorbeeld mee met alle liedjes tijdens de Sinterklaas Tour door de parken, help met het bakken van Pepernoten bij Wannabe een Pepernotenpiet en ga op bezoek bij Sint en Piet in het speciale huis van Sinterklaas. Werkelijk aan alles is gedacht om je verblijf onvergetelijk te maken Over dit weekend zullen de kinderen nog lang napraten!

3

Bezoek Sinterklaas in zijn eigen bungalow

Er komen altijd zoveel gezinnen met kinderen naar Landal Greenparks dat Sinterklaas daar een eigen bungalow heeft ingericht als extra werkkamer. Jij bent natuurlijk van harte welkom om de Sint een bezoekje te brengen! Vergeet je verlanglijstje dus niet, maak een prachtige tekening en oefen alvast de sinterklaasliedjes want het sinterklaasweekend wordt bij Landal Greenparks één groot feest!

Op de parken worden héél veel leuke activiteiten georganiseerd. Zo kunnen jullie op zoek naar de gouden pepernoot en je mag onder begeleiding de allerlekkerste speculaas lekkernijen bakken. Sinterklaas houdt wel van een verrassing en de precieze programmering blijft dan ook nog even geheim. Twee weken voor je aankomst staan alle toffe activiteiten met datum en tijd in de LandalGreenparks app. Laat de voorpret maar beginnen!  

 

4

Sinterklaas vieren tussen de giraffen

Sinterklaas vier je in een wel heel bijzondere setting bij Vakantiepark en Safari Resort Beekse Bergen! Hier loop je namelijk elke dag tussen de zebra's en de giraffen!

De Rangers zijn dit jaar in de leer gegaan bij de pieten in Spanje. Nu mogen ze zich echte Rangerpieten noemen, hoe cool is dat? Tijdens je sinterklaasweekend kun je je dit jaar dan ook laten opleiden tot echte hulp-piet! Het animatie programma staat begin december helemaal in het teken van Sinterklaas. Ook bij Beekse Bergen blijft dit nog een geheimpje, maar het wordt gegarandeerd een weekend om nooit meer te vergeten! Een week voor Sinterklaas vind je het volledige programma op de website. 

 

5

InpakPiet, Pietje VanAlles en Toverpiet komen naar de Boshoek

Dit jaar wordt er Sinterklaas gevierd op 2,3 en 4 december op Recreatiepark De Boshoek! En dat komt heel goed uit, want dat is super gezellig met jouw gezin om een weekendje weg te boeken tijdens het sinterklaasweekend op de Veluwe.

InpakPiet, Pietje VanAlles en Toverpiet slapen op Recreatiepark de Boshoek in het kleine Pietendorp. De pieten pakken het groots aan want ze zijn al druk bezig met alle Sinterklaasdingen, je kan zelfs stilletjes een kijkje nemen. Je vindt het Pietendorp in de Trekkershutten tegenover de grote speeltuin op het kampeergedeeldte. Vraag gelijk bij mevrouw van De Receptie om het Sinterklaasschoentje, kleur deze op je allermooiste in, vouw het tot een schoentje en zet hem snel bij de schoorsteen in Hotel de Boshoek. Niet vergeten om de volgende dag te komen kijken of de pieten zijn langs geweest.

Bij je boeking kun je ook de Pietenbrigade bijboeken. Deze vrolijke pieten komen dan gezellig bij jullie op bezoek tijdens jullie verblijf. Dolle pret verzekerd! Op 2,3 en 4 december kun je laten zien of jij al voor hulppiet doorkan tijdens de pepernotenkwisz, de pietengym en het kruidnotenbakken. Je sinterklaasweekend wordt vervolgens met een knaller afgesloten met een uniek Pietenfeest in de Kidsclub. Je komt ogen en oren tekort! 

6

Sinterklaasarrangement bij Slagharen

Sinterklaas en zijn pieten brengen een bezoek aan Attractie- en Vakantiepark Slagharen dus wie weet stapt Piet wel bij jou in de attractie. Tijdens de weekenden van 26 en 27 november en 3 en 4 december worden er verschillende Sinterklaas activiteiten georganiseerd in het park. Vier je Sinterklaas samen met Randy & Rosie en de Red Bandits.  Maar dat is niet alles, je kunt er nu namelijk een geweldig Sinterklaas arrangement boeken.

Het Sinterklaasarrangement bestaat uit:
- Meet & greet met Sint en Pieten op zaterdag in de Sitting Bull Saloon
- Schoen zetten in de Kidsclub 
- Toegang tot waterpark Aqua Mexicana (op basis van beschikbaarheid)  

7

Sinterklaasintocht Land van Jan Klaassen

Zelfs in de achterhoek komt Sinterklaas op 12 november met ludieke wijze binnen in een optocht van oldtimers en zijn pakjespieten. Jan Klaassen verheugt zich op de komst van de goedheiligman en is druk bezig met de voorbereidingen, zodat er een groot kinderfeest van wordt gemaakt. Om 10 uur gaat Het Land van Jan Klaassen in Braamt open en wordt alles in gereedheid gebracht voor de intocht.

Sinterklaas heeft vrienden over de hele wereld en dat is te zien tijdens de optocht. Alle kleuren van de regenboog zijn aanwezig met bruine, gele, zwarte, groene, roze en blauwe pakjespieten. Kinderen kunnen zich vooraf aanmelden om mee te lopen in de optocht. Dan lopen zij samen met de pakjespieten mee om Sinterklaas te verwelkomen.

De optocht begint om 11 uur op de parkeerplaats van het kinderpretpark. Naast de oldtimers staat er ook een 8 meter lange Amerikaanse Vrachtwagen, die is omgetoverd tot party-truck. Daar staat de discopiet om Sinterklaas te onthalen en samen met de kinderen te dansen en te springen.

Sinterklaasfestijn

Op zaterdag 3 & zondag 4 december is het Sinterklaasfestijn in Het Land van Jan Klaassen!

Vier jouw Sinterklaasfeest tijdens een ochtend of middag uit bij het Land van Jan Klaassen. Het programma begint met het poppentheater waar Sinterklaas ook aanschuift! Zing en dans mee met de Sint en pieten en ga na de voorstelling nog heerlijk spelen in de binnenspeeltuin.

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 4.4 (19 reviews)

Door jou bekeken

Vier een onvergetelijke Sinterklaasweekend

Thema