Les Sybelles

7 Vakanties gevonden

Het skigebied Les Sybelles ligt tussen Chambéry en Turijn en bestaat uit de wintersportplaatsen Saint Sorlin D’Arves, Saint Jean D’Arves, Le Corbier, La Toussuire, Les Bottières en Saint Colomban des Villards. Het gebied is ideaal voor beginners vanwege de grote hoeveelheid blauwe pistes.

1

Skigebied Les Sybelles

Het skigebied Les Sybelles ligt tussen Chambéry en Turijn en bestaat uit de wintersportplaatsen Saint Sorlin D’Arves, Saint Jean D’Arves, Le Corbier, La Toussuire, Les Bottières en Saint Colomban des Villards. Ondanks de grootte van het gebied met maar liefst 310 km aaneengesloten piste, is Les Sybelles één van de weinige Franse skigebieden die nog niet ontdekt is door het grote publiek. Het gebied is ideaal voor beginners vanwege de grote hoeveelheid blauwe pistes, maar ook zeker een aanrader voor de "cracks" vanwege de pittige rode pistes en de oneindige off-piste mogelijkheden. Le Corbier en La Toussuire hebben een snowpark waar de freestyle boarders en skiërs zich kunnen uitleven. Voor de echte snowfreak dus een waar paradijs…

2

Wintersport met kinderen in Saint jean d’Arves

Een groot voordeel van dit gebied is dat alle accommodaties op maximaal 150 meter van de piste liggen, dat is perfect voor de kids van alle leeftijden. De oudere kunnen zelf oppad, en het is ook op loopafstand van de wat kleinere. Daarnaast is er nederlandse reisleiding en activiteiten, en zijn er ook een heleboel nederlandse skileraren en leraressen. Super handig! Saint jean d'Arves is een autoluw chaletdorp, een fijn idee qua veiligheid. En dat maakt het, het perfecte familiedorp.

3

Praktische info

* Aantal blauwe pistes: 82 km
* Aantal rode pistes: 209 km
* Aantal zwarte pistes: 19 km
* Aantal sleepliften: 51
* Aantal stoeltjesliften: 27
* Hoogte van het skigebied: 1100 - 2620 m
* Aantal skischolen: 9
* Nederlandstalige skiles: Ja

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 4 (7 reviews)

Door jou bekeken

Les Sybelles

Thema