Vakantiepark Friesland

4 Vakanties gevonden

Een vakantiepark Friesland wordt steeds populairder voor een weekendje weg of een vakantie met kinderen. De rust en ruimte, de karakteristieke steden, de magie van de Elfsteden-stadjes, de vele wateren trekken steeds meer gezinnen naar de noordelijke provincie. Zoek je een Friesland vakantiepark aan de Waddenzee, een vakantiepark met zwembad? Een park met speciale kinderbungalows voor de eerste vakantie met je kleintje? Een levendig adresje met veel kidsfaciliteiten en animatie? Of juist een rustig en kleinschalig vakantiepark? Op Kidsvakantiegids.nl zetten we de mooiste vakantieparken in Friesland voor je op een rijtje.

1

Vakantiepark Friesland aan het water

Tussen het IJsselmeer en het Lauwersmeer vind je tientallen grote en kleinere meren: het Friese Merengebied. Dit unieke gebied kent ontelbare vaarverbindingen, vaarroutes, uitstekende fietsverbindingen, schoon water en vrij toegankelijke zandstranden. Ideale omstandigheden voor een vakantie met kinderen. Landal Waterpark Sneekermeer is een vakantiepark in Friesland met boot. Er is hier een haven en je kunt een boot huren om de Friese meren te verkennen. Pal aan het Sneekermeer vind je RCN de Potten met luxe vakantievilla’s en bungalows en zeillessen voor jong en oud. Ook hier kun je zeil- en motorboten huren, kano’s en waterfietsen.

Wist je dat… Friesland 24 officiële meren telt en dat de gemiddelde diepte ‘maar’ 2 meter is.

2

Vakantiepark in Friesland met zwembad

Het valt niet mee om een vakantiepark in Friesland met binnenzwembad te vinden. De meeste parken oriënteren zich op natuurwateren en outdoor waterrecreatie. Maar op vakantiepark Molencaten park ’t Hout vind je meerdere buitenzwembaden, waar de kids kunnen zwemmen en spelen met de watertoestellen. Ook vind je op dit vakantiepark de mascottes Caatje en Molly en kunnen kids bij slecht weer altijd terecht in Flippies Pretparadijs. Midden in de bossen kun je kamperen of slapen in een ingerichte tent, chalet of bungalow. Het park beschikt naast de zwembaden over speeltuinen en zelfs een echte kinderboerderij. Ook kun je fietsen huren om de mooie omgeving te verkennen.

3

FarmCamps in Friesland

Logeren jullie liever bij de boer dan op een vakantiepark? Maak dan kennis met boer Bill, boerin Ella en hun zoon Michel. Zij zijn de eigenaren en heten je van harte welkom op FarmCamps De Geele Bosch. Op deze Friese boerderij beleef je een echte boerderijvakantie op een mooie en rustige plek in Friesland. Boer Bill heeft vele jaren koeien gemolken en kan je hier dan ook alles over vertellen. Boerin Ella is heel creatief en doet graag leuke activiteiten zoals knutselen met kids en ouders. En wat dacht je van een huifkartocht, bootje varen op de Friese Meren, skelteren op het erf of lekker rondom het kampvuur kruipen! 's Avonds slaap je in een luxe safaritent. Bij FarmCamps De Geele Bosch beleef je één groot boerenavontuur. 

 

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 5 (1 reviews)

Door jou bekeken

Vakantiepark Friesland

Thema