ModderVET!

33 Vakanties gevonden

Doen jouw kids niets liever dan slootje springen, door de blub banjeren en lekker vies worden tijdens het spelen? Mooi! Want wist je dat met modder en zand spelen niet alleen leuk, maar ook gezond is? Met deze Kids Vakantiegids.nl tips voor modderVETTE speeltuinen - met zwemvijver - is een modderbad en spetterpret gegarandeerd! En het leuke is, je kunt er nog blijven slapen ook! Vergeet niet om laarzen, oude speelkleren en zwemkleding mee te nemen, it's playtime!

Top 6 vakanties

Limburg

Recreatiepark de Leistert

 • Luxe Bungalows, kampeerplaats met privé sanitair en Glamping Tenten
 • Waterspeeltuin- en zone met roeivijver & strand
 • Veelzijdig recreatieprogramma met Pluck en Pien
Bekijk vakantie

Recreatiepark de Leistert

Bekijk vakantie
Overijssel

Vakantiepark Sallandshoeve

 • Gave nieuwe Safari Cottages
 • De Sallandse Heuvelrug in je achtertuin
 • Speelvijver, speelkasteel & binnenzwembad
Bekijk vakantie

Vakantiepark Sallandshoeve

Bekijk vakantie
Friesland

FarmCamps De Geele Bosch

 • Boerderijterras
 • Friese Meren dichtbij
 • Avonturenbos op het erf
Bekijk vakantie

FarmCamps De Geele Bosch

Bekijk vakantie
Drenthe

Camping De Lente van Drenthe

 • Grootste open waterpark van Nederland
 • Enzo Knol, Stefan de Vries & Jesse Heffels zijn hier geweest
 • Kinderanimatie voor alle leeftijden
Bekijk vakantie

Camping De Lente van Drenthe

Bekijk vakantie
Noord-Brabant

Vakantiepark Dierenbos

 • Boomhutten & Bungalows met dierenthema
 • Natuurspeeltuin 2400m2 en kinderboerderij
 • Gratis toegang tot 6 dagattracties, waaronder Safaripark Beekse Bergen
Bekijk vakantie

Vakantiepark Dierenbos

Bekijk vakantie
Zuid Holland

FarmCamps Stolkse Weide

 • Urenlang waterpret in de megagrote Water Pret Weide
 • Een klimtoren gemaakt van tractorbanden
 • Dieren voeren in de Dierenweide en de Knuffelschuur
Bekijk vakantie

FarmCamps Stolkse Weide

Bekijk vakantie
1

In de boerenblub bij FarmCamps

Als er één plek is waar je eindeloos kunt stampen in de plassen en ravotten in de modder, dan is het wel op de boerderij! Bij de adresjes van FarmCamps zit je dus al snel goed, maar bij FarmCamps De Stolkse Weide maken ze het wel héél (boeren)bont! Op de boerderij van Wilco en Durkje kun je eindeloos poedelen in de oer-Hollandse poldermodder in de mega Water Pret Weide tussen de luxe lodge- en safaritenten. Deze te gekke zandspeeltuin met wiebelige loopbrug is gemaakt in een uitgediepte boerensloot – en rondom afgezet met een hek, dus ook veilig voor de kleinste modderkontjes. TIP: je vindt zo’n gave Water Pret Weide ook op FarmCamps De Geele Bosch en Mariekerke. Benieuwd je wel benieuwd hoe zo’n boeren(blubber)vakantie bij FarmCamps eruitziet? Kids Vakantiegids Boertjes Ella, Abel, Siem en Reza gingen je voor! Check de blog over hun Boerenavonturen.

2

WAUW: check deze waanzinnige waterspeelzone

Op Recreatiepark de Leistert in het Limburgse Roggel kunnen klim- en klauteraars hun hartje ophalen. De nieuwe waterspeeltuin ligt klaar om door jouw kids ontdekt te worden. De speeltuin ligt midden in de waterspeelzone van het park. Baan je een weg door de kronkelende rivierbedding terwijl je wiebelende touwbruggen, stappaaltjes, keien-oversteekjes en een heus mini-delta parcours trotseert. Onderweg bouw je dammetjes, speel je een potje reuze-mikado en haal je de Mowgli in jezelf naar boven terwijl je aan de apentouwen slingert. Kom jij met een droge broek aan de overkant of ben je slim, en trek je je zwemkleren aan voor je aan je avontuur begint? Kun je daarna meteen door naar de zwemvijver met waterkanonnen, een trekvlot en jumbotoren met toffe slides (ook leuk voor ouders! ;)).

Tarzans opgelet: 10.000 m2 klauterpret  

Kan het jou niet groot genoeg? Trommel je vakantievriendjes op en daag ze uit voor het klim-, klautergeweld van het Giga Konijnenveld op Beerze Bulten in het Vechtdal. Met een oppervlakte van wel 10.000 m2 doet deze zandverstuiving z’n naam wel eer aan! Wie van jullie weet zichzelf zonder kapseizen over het wiebelige vlot te manoeuvreren? Wie klimt zo snel als een aap over het touwenparcours naar het grote speelschip op het water? Wie maakt het hardste bommetje? En wie bouwt het allergrootste modderkasteel en wordt aan het eind van jullie avontuur uitgeroepen tot absolute modderkoning? Op een zonnige zomerdag lijkt het hier net of je op een Zuid-Europees strand bivakkeert.

3

Overdekte giga zandbak bij SterrenStrand

Een giga overdekte zandbak is te vinden bij Recreatiepark TerSpegelt. Bij SterrenStrand is het altijd goed weer om te spelen, want de speeltuin is helemaal overdekt. Kids kunnen hier opgaan in hun eigen fantasiewereld met alle gave kleurige speeltoestellen en speelhuisjes die zijn omringd door veilig speelzand en watertjes van circa 40 centimeter diep. Kids kunnen hier een energie kwijt en lekker kliederen en spetteren. Spelletjes als Voetje van de Vloer, verstoppertje en Jachtseizoen kunnen hier perfect worden gedaan. En wie vindt als eerste de geheime ingang naar het ondergronds labyrint, een doolhof van gangetjes biedt urenlang dwaalplezier. En in het binnenzwembad kun je zwemmen, sliden, spelen in Bloos’ Bad of met het bootje door de CanalPlay. Of heerlijk buiten spetteren in de zwemplas met glijbanen. 

4

Vlog hotspot: spetterpret in grootste waterpark

Klaar voor een strandvakantie vol avontuur? Ga razendsnel naar De Lente van Drenthe, de camping met het grootste open waterpark van Nederland! Durf jij van een van de zes schansen tussen de 7 en 11 meter af te sliden? Je kunt ook klimmen en klauteren op het opblaasbare parcours in het water van de recreatieplas. Of lekker in het zand spelen bij het strandje. Voor nog meer blubber is een mountainbiketocht door de bossen een echte aanrader. Wist je dat... dit park ook populair is onder YouTubers? Vloggers als Enzo Knol, Stefan de Vries, Jesse Heffels, Kraantje Pappie, JayJay Boske en Jumptime zijn hier ook geweest. Dus neem je camera mee en kom ook vloggen!

Nature calls! Let's play in de natuurspeeltuin

Op Vakantiepark Dierenbos vind je wel 15 speeltuinen met klimrekken, glijbanen en andere toestellen en meerdere dierenweides met geiten, pauwen en hangbuikzwijntjes. Wist je trouwens dat deze laatste ook gek zijn op zand en modder. Modder beschermt dieren namelijk tegen parasieten, dus het is goed om in de modder te spelen. Net zoals een moddermasker goed is, zeg dat maar tegen mama. De allermooiste speeltuin is de natuurspeeltuin. Ook hier vind je schommels, glijbanen en klimtoestellen waar kids heerlijk kunnen spelen. Doe een leuke speeltuinentoer als je er op vakantie bent, of test wie het snelste een parcours kan afleggen. Als je in de zomer naar Vakantiepark Dierenbos komt, is ook het verwarmde buitenbad geopend of neem een duik in de zwem- en speelvijver. Vergeet niet om je hengel mee te nemen, vissen mag hier ook in de visvijver.

5

Blubberen met je besties

Op het eilandje Tiengemeten in Zuid-Holland heeft Natuurmonumenten een waanzinnige natuurspeeltuin aangelegd. Ontdek hoe jij overleeft in de wildernis terwijl je door 4,5 hectare aan beekjes, bomen, bloemen, beesten en blubber banjert. Bouw een varend vlot met je moddermattie, leg een dam in de beek, kruip door het slijk in de tunnels, besluip een kikker op je buik in de derrie en doe jezelf tegoed aan een ‘verfrissend’ modderbadje. Ondertussen waadt je kleine broertje of zusje lekker door het ploeterbeekje van Ukkie-eiland, want Speelnatuur Tiengemeten is te gek voor grote én kleine kliederkonten. Cool: de natuurspeeltuin ligt op een eiland, dus je ‘Expeditie Modderson’ begint al zodra je in Zuid-Beijerland op het pontje stapt. Combineer het met het strand voor een ultieme zandkliederdag en blijf logeren in Zuid-Holland.

Blotevoetenpaden in Nederland

Tip: check ook eens een blotevoetenpad. In Zuid-Holland vind je er al eentje in Brielle. De Detectives hebben het avonturenpad in de achterhoek bij Erve Brooks gelopen. Heerlijk met je blote voeten door de blubber, watertjes en slootjes banjeren. 

Wadlopen in Nederland

Cool voor absolute modderfanaten: in Friesland ligt het plaatsje Moddergat! Het startpunt voor een van de allercoolste modderactiviteiten: wadlopen! 

Mmm... Modderdag

Op dinsdag 29 juni is het weer Modderdag. Kinderen op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, gastouderopvang, bso's en basisscholen kunnen allerlei activiteiten uitvoeren met aarde en zand: modder!

6

MudMasters: een funtastic familiemodderbad

Heb je wel eens Mud Masters gehoord? Modderiger dan dit wordt het niet, want Mud Masters is een uitdagend hindernissenparcours gebaseerd op echte mariniersstormbanen. Tijdens de speciale Family Editions van 3 en 5 in Haarlemmermeer kun jij meedoen met alle kleine en grote avonturiers in jouw familie. Je voelt je een echte actieheld terwijl je door het modderige maanlandschap van de ene hindernis naar de volgende ploetert. Super sportief en super leuk om met het gezin te doen.

TIP: Een leuk logeeradresje in de buurt is EuroParcs De Rijp. Kids kunnen hier al oefenen met kliederen en blubber bij het strandbad. Hier vind je ook diverse waterspeeltoestellen en je kunt er vissen. En de Noordzee en het IJsselmeer zijn vlakbij, dus zand genoeg! Hier vind je nog meer vakantieparken met zwemvijver voor urenlang kliederplezier.

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 5 (2 reviews)

Door jou bekeken

ModderVET!

Thema