ModderVET!

ModderVET!

Blubberen met je besties in de leukste modder speeltuinen

Doen jouw kids niets liever dan slootje springen, door de blub banjeren en lekker vies worden tijdens het spelen? Mooi! Want wist je dat met modder en zand spelen niet alleen leuk, maar ook gezond is? Met deze Kids Vakantiegids.nl tips voor modderVETTE speeltuinen - met zwemvijver - is een modderbad en spetterpret gegarandeerd! En het leuke is, je kunt er nog blijven slapen ook! Vergeet niet om laarzen, oude speelkleren en zwemkleding mee te nemen, it's playtime!

In de boerenblub bij FarmCamps

Als er één plek is waar je eindeloos kunt stampen in de plassen en ravotten in de modder, dan is het wel op de boerderij! Bij de adresjes van FarmCamps zit je dus al snel goed, maar bij FarmCamps De Stolkse Weide maken ze het wel héél (boeren)bont! Op de boerderij van Wilco en Durkje kun je eindeloos poedelen in de oer-Hollandse poldermodder in de mega Water Pret Weide tussen de luxe lodge- en safaritenten. Deze te gekke zandspeeltuin met wiebelige loopbrug is gemaakt in een uitgediepte boerensloot – en rondom afgezet met een hek, dus ook veilig voor de kleinste modderkontjes. TIP: je vindt zo’n gave Water Pret Weide ook op FarmCamps De Geele Bosch en Mariekerke. Benieuwd je wel benieuwd hoe zo’n boeren(blubber)vakantie bij FarmCamps eruitziet? Kids Vakantiegids Boertjes Ella, Abel, Siem en Reza gingen je voor! Check de blog over hun Boerenavonturen.

In de boerenblub bij FarmCamps

WAUW: check deze waanzinnige waterspeelzone

Op Recreatiepark de Leistert in het Limburgse Roggel kunnen klim- en klauteraars hun hartje ophalen. De nieuwe waterspeeltuin ligt klaar om door jouw kids ontdekt te worden. De speeltuin ligt midden in de waterspeelzone van het park. Baan je een weg door de kronkelende rivierbedding terwijl je wiebelende touwbruggen, stappaaltjes, keien-oversteekjes en een heus mini-delta parcours trotseert. Onderweg bouw je dammetjes, speel je een potje reuze-mikado en haal je de Mowgli in jezelf naar boven terwijl je aan de apentouwen slingert. Kom jij met een droge broek aan de overkant of ben je slim, en trek je je zwemkleren aan voor je aan je avontuur begint? Kun je daarna meteen door naar de zwemvijver met waterkanonnen, een trekvlot en jumbotoren met toffe slides (ook leuk voor ouders! ;)).

Tarzans opgelet: 10.000 m2 klauterpret  

Kan het jou niet groot genoeg? Trommel je vakantievriendjes op en daag ze uit voor het klim-, klautergeweld van het Giga Konijnenveld op Beerze Bulten in het Vechtdal. Met een oppervlakte van wel 10.000 m2 doet deze zandverstuiving z’n naam wel eer aan! Wie van jullie weet zichzelf zonder kapseizen over het wiebelige vlot te manoeuvreren? Wie klimt zo snel als een aap over het touwenparcours naar het grote speelschip op het water? Wie maakt het hardste bommetje? En wie bouwt het allergrootste modderkasteel en wordt aan het eind van jullie avontuur uitgeroepen tot absolute modderkoning? Op een zonnige zomerdag lijkt het hier net of je op een Zuid-Europees strand bivakkeert.

Overdekte giga zandbak bij SterrenStrand

Een giga overdekte zandbak is te vinden bij Recreatiepark TerSpegelt. Bij SterrenStrand is het altijd goed weer om te spelen, want de speeltuin is helemaal overdekt. Kids kunnen hier opgaan in hun eigen fantasiewereld met alle gave kleurige speeltoestellen en speelhuisjes die zijn omringd door veilig speelzand en watertjes van circa 40 centimeter diep. Kids kunnen hier een energie kwijt en lekker kliederen en spetteren. Spelletjes als Voetje van de Vloer, verstoppertje en Jachtseizoen kunnen hier perfect worden gedaan. En wie vindt als eerste de geheime ingang naar het ondergronds labyrint, een doolhof van gangetjes biedt urenlang dwaalplezier. En in het binnenzwembad kun je zwemmen, sliden, spelen in Bloos’ Bad of met het bootje door de CanalPlay. Of heerlijk buiten spetteren in de zwemplas met glijbanen. 

Overdekte giga zandbak bij SterrenStrand

Vlog hotspot: spetterpret in grootste waterpark

Klaar voor een strandvakantie vol avontuur? Ga razendsnel naar De Lente van Drenthe, de camping met het grootste open waterpark van Nederland! Durf jij van een van de zes schansen tussen de 7 en 11 meter af te sliden? Je kunt ook klimmen en klauteren op het opblaasbare parcours in het water van de recreatieplas. Of lekker in het zand spelen bij het strandje. Voor nog meer blubber is een mountainbiketocht door de bossen een echte aanrader. Wist je dat... dit park ook populair is onder YouTubers? Vloggers als Enzo Knol, Stefan de Vries, Jesse Heffels, Kraantje Pappie, JayJay Boske en Jumptime zijn hier ook geweest. Dus neem je camera mee en kom ook vloggen!

Nature calls! Let's play in de natuurspeeltuin

Op Vakantiepark Dierenbos vind je wel 15 speeltuinen met klimrekken, glijbanen en andere toestellen en meerdere dierenweides met geiten, pauwen en hangbuikzwijntjes. Wist je trouwens dat deze laatste ook gek zijn op zand en modder. Modder beschermt dieren namelijk tegen parasieten, dus het is goed om in de modder te spelen. Net zoals een moddermasker goed is, zeg dat maar tegen mama. De allermooiste speeltuin is de natuurspeeltuin. Ook hier vind je schommels, glijbanen en klimtoestellen waar kids heerlijk kunnen spelen. Doe een leuke speeltuinentoer als je er op vakantie bent, of test wie het snelste een parcours kan afleggen. Als je in de zomer naar Vakantiepark Dierenbos komt, is ook het verwarmde buitenbad geopend of neem een duik in de zwem- en speelvijver. Vergeet niet om je hengel mee te nemen, vissen mag hier ook in de visvijver.

Blubberen met je besties

Op het eilandje Tiengemeten in Zuid-Holland heeft Natuurmonumenten een waanzinnige natuurspeeltuin aangelegd. Ontdek hoe jij overleeft in de wildernis terwijl je door 4,5 hectare aan beekjes, bomen, bloemen, beesten en blubber banjert. Bouw een varend vlot met je moddermattie, leg een dam in de beek, kruip door het slijk in de tunnels, besluip een kikker op je buik in de derrie en doe jezelf tegoed aan een ‘verfrissend’ modderbadje. Ondertussen waadt je kleine broertje of zusje lekker door het ploeterbeekje van Ukkie-eiland, want Speelnatuur Tiengemeten is te gek voor grote én kleine kliederkonten. Cool: de natuurspeeltuin ligt op een eiland, dus je ‘Expeditie Modderson’ begint al zodra je in Zuid-Beijerland op het pontje stapt. Combineer het met het strand voor een ultieme zandkliederdag en blijf logeren in Zuid-Holland.

Blotevoetenpaden in Nederland

Tip: check ook eens een blotevoetenpad. In Zuid-Holland vind je er al eentje in Brielle. De Detectives hebben het avonturenpad in de achterhoek bij Erve Brooks gelopen. Heerlijk met je blote voeten door de blubber, watertjes en slootjes banjeren. 

Wadlopen in Nederland

Cool voor absolute modderfanaten: in Friesland ligt het plaatsje Moddergat! Het startpunt voor een van de allercoolste modderactiviteiten: wadlopen! 

Mmm... Modderdag

Op dinsdag 29 juni is het weer Modderdag. Kinderen op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, gastouderopvang, bso's en basisscholen kunnen allerlei activiteiten uitvoeren met aarde en zand: modder!

MudMasters: een funtastic familiemodderbad

MudMasters: een funtastic familiemodderbad

Heb je wel eens Mud Masters gehoord? Modderiger dan dit wordt het niet, want Mud Masters is een uitdagend hindernissenparcours gebaseerd op echte mariniersstormbanen. Tijdens de speciale Family Editions van 3 en 5 in Haarlemmermeer kun jij meedoen met alle kleine en grote avonturiers in jouw familie. Je voelt je een echte actieheld terwijl je door het modderige maanlandschap van de ene hindernis naar de volgende ploetert. Super sportief en super leuk om met het gezin te doen.

TIP: Een leuk logeeradresje in de buurt is EuroParcs De Rijp. Kids kunnen hier al oefenen met kliederen en blubber bij het strandbad. Hier vind je ook diverse waterspeeltoestellen en je kunt er vissen. En de Noordzee en het IJsselmeer zijn vlakbij, dus zand genoeg! Hier vind je nog meer vakantieparken met zwemvijver voor urenlang kliederplezier.

Deel sterren uit!

Ik geef ModderVET!:

Score: 5 sterren uit 3 beoordelingen

Lees meer ▾
Top 5 ModderVET!
Recreatiepark de Leistert

Recreatiepark de Leistert ★ ★ ★ ★ ★

 • Luxe Bungalows, kampeerplaats met privé sanitair en Glamping Tenten
 • Waterspeeltuin- en zone met roeivijver & strand
 • Veelzijdig recreatieprogramma met Pluck en Pien
1
Vakantiepark Sallandshoeve

Vakantiepark Sallandshoeve ★ ★ ★

 • Gave nieuwe Safari Cottages
 • De Sallandse Heuvelrug in je achtertuin
 • Speelvijver, speelkasteel & binnenzwembad
2
FarmCamps De Geele Bosch

FarmCamps De Geele Bosch

 • Boerderijterras
 • Friese Meren dichtbij
 • Avonturenbos op het erf
3
Vakantiepark Dierenbos

Vakantiepark Dierenbos

 • Boomhutten & Bungalows met dierenthema
 • Natuurspeeltuin 2400m2 en kinderboerderij
 • Gratis toegang tot 7 dagattracties, waaronder Safaripark Beekse Bergen
4
FarmCamps Stolkse Weide

FarmCamps Stolkse Weide

 • Urenlang waterpret in de megagrote Water Pret Weide
 • Eigen kip of konijn bij je lodgetent
 • Dieren voeren in de Dierenweide en de Knuffelschuur
5

Bekijk locatie op google maps

Meer inspiratie
Landal vakantieparken Nederland

Landal vakantieparken Nederland

Bij de Landal vakantieparken in Nederland ben je verzekerd van waterpret, te gekke activiteiten voor het hele gezin, leuke uitstapjes in de omgeving en volop avontuur in de natuur. En dat in de mooiste vakantieregio’s van Nederland.

Luxe vakantieparken Nederland

Luxe vakantieparken Nederland

Ontdek de mooiste luxe vakantieparken in Nederland. Kies voor een van de luxe vakantieparken in Nederland voor een vakantie met kinderen. Wat dacht je van een bungalow met privézwembad of jacuzzi, of een luxe vakantievilla aan zee? Dat wordt genieten!

Top 10 vakantieparken in Nederland

Top 10 vakantieparken in Nederland

Benieuwd welke vakantieparken in Nederland het meest worden geboekt door gezinnen met kinderen? Check deze top 10. Stuk voor stuk topadresjes voor jong en oud. 

4x Bijzonder overnachten in de vakantie

4x Bijzonder overnachten in de vakantie

Op zoek naar een bijzondere overnachting in Nederland voor de vakantie of een weekendje weg? Zoek het avontuur eens hogerop in een gave boomhut? Je vindt ze op verschillende vakantieparken in Nederland.

Vakantiepark Nederland met zwembad

Vakantiepark Nederland met zwembad

Buitenbaden, binnenbaden, subtropische zwembaden, bubbelbaden… zwembaden zijn er in alle soorten en maten. Op zoek naar de leukste vakantieparken in Nederland met zwembad voor jouw vakantie? Je vindt ze hier!

Vakantiepark met subtropisch zwembad

Vakantiepark met subtropisch zwembad

Het is de ultieme droom van kleine én grote waterratjes: op vakantie naar een vakantiepark in Nederland met subtropish zwemparadijs. Het beste uit twee werelden, want je hoeft niet ver te reizen en belandt toch helemaal in tropische sferen. 

Vakantiepark Zeeland

Vakantiepark Zeeland

Op zoek naar een vakantiepark in Zeeland? Check deze top 6 vakantieparken in Zeeland, met zwembad, aan zee of met luxe vakantiehuizen. Stuk voor stuk topadresjes voor het hele gezin.

Vakantiepark Drenthe

Vakantiepark Drenthe

Luxe en groots of juist kleinschalig. Met subtropisch zwembad o kinderbungalow. Vlak bij een gezellige stad of midden in de natuur. Drenthe heeft het allemaal. Je vindt altijd een vakantiepark in Drenthe dat past bij de wensen van jouw gezin. 

Vakantiepark Limburg

Vakantiepark Limburg

Het is de populairste provincie voor een vakantie of weekendje weg in een vakantiepark: Limburg! En dat is niet zo gek. Prachtige natuur, gezellige steden, gastvrije mensen, lekker eten, te gekke vakantieparken... Limburg heeft het allemaal.

Vakantiepark Texel

Vakantiepark Texel

Eindeloze strandwandelingen, zandkastelen bouwen en genieten van de zonsondergang aan zee. Het kan allemaal als je vakantie viert op een kindvrriendelijk vakantiepark op Texel. Check de top 6. 

Vakantiepark Friesland

Vakantiepark Friesland

Rust, ruimte, natuur, de karakteristieke steden en de magie van de 'Elfsteden-stadjes', je ontdekt het allemaal vanuit een gezellig vakantiepark in Friesland. Ontdek jouw favoriet. 

Vakantiepark Brabant

Vakantiepark Brabant

Vakantieparken in Brabant zijn er in alle soorten en maten. Van rustig en kleinschalig tot waanzinnig groot en boordevol kidsfaciliteiten. Cool: je kunt in Brabant zélf vakantie vieren tussen de safaridieren. 

Vakantiepark Gelderland

Vakantiepark Gelderland

Het is niet alleen de grootste, maar ook zeker een van de leukste provincies van ons land: Gelderland. Vakantieparken zijn er dan ook volop te vinden. Ontdek wel adresje helemaal top is voor jouw gezin. 

Vakantiepark Overijssel

Vakantiepark Overijssel

Alle vakantieparken in Overijssel zijn waanzinnig populair voor een weekendje weg of een vakantie met kinderen. Dat is fijn, want zo is er altijd wel een adresje te vinden dat bij je past. Zoek je een vakantiepark aan een recreatieplas of visvijver, eentje met zwembad? Een park met speciale kinderbungalows voor de eerste vakantie met je kleintje? Een levendig adresje met veel kinderactiviteiten en animatie? Of juist een rustig en kleinschalig vakantiepark in Overijssel? Ze zijn er allemaal. Op Kidsvakantiegids.nl helpen we je graag in de zoektocht naar het perfecte vakantiepark voor jou!

Vakantiepark Groningen

Vakantiepark Groningen

Vakantieparken in Groningen zijn in opkomst voor een weekendje weg of een vakantie met kinderen. Zoek je een vakantiepark aan de Waddenzee of een vakantiepark met zwembad? Een park met speciale kinderbungalows voor de eerste vakantie met je kleintje? Een levendig adresje met veel kidsfaciliteiten en animatie? Of juist een rustig en kleinschalig vakantiepark in Groningen? Ze zijn er allemaal. Op Kidsvakantiegids.nl helpen we je graag in de zoektocht naar het perfecte vakantiepark in Groningen voor jou!

Vakantiepark Noord Holland

Vakantiepark Noord Holland

Vakantieparken in Noord-Holland zijn ideaal voor een weekendje weg of een vakantie met kinderen. Zoek je een vakantiepark aan zee of een vakantiepark met zwembad? Een park met speciale kinderbungalows voor de eerste vakantie met je kleintje? Een levendig adresje met veel kinderactiviteiten? Of juist heerlijk rustig in the middle of nowhere. Op Kidsvakantiegids.nl helpen we je graag in de zoektocht naar de leukste logeeradresjes in Noord-Holland.

Vakantiehuis met open haard

Vakantiehuis met open haard

Wat is er nu heerlijker dan tijdens de vakantie een vakantiehuis met openhaard te verblijven. Na een dag in de buitenlucht - misschien heeft het zelfs wel een beetje geregend - kruipen jullie gezellig rondom de openhaard. Spelletje doen, tekenboek erbij, met de mobiel onderuitgezakt op de bank… lekker warm voor de openhaard met een warme chocomel of een ander drankje erbij. Helemaal top!

Vakantiepark met gourmetservice

Vakantiepark met gourmetservice

Het is altijd super leuk om met de kinderen vakantie te vieren op een vakantiepark. En wat is er nu leuker - en lekkerder - dan samen met het gezin te genieten van de gourmetservice die je favoriete vakantiepark aanbiedt. Je hoeft dan zelf niet na te denken over ‘wat eten we’, het wordt allemaal voor je verzorgd. In plaats van uren in de keuken te staan, geniet je nu uren met elkaar van de lekkerste hapjes en drankjes in je eigen accommodatie. Wel zo handig met kids, kunnen ze tussendoor hun energie kwijt of spelen met hun speelgoed.

De leukste vakantieparken met baby

De leukste vakantieparken met baby

Ga je een weekendje weg of met je baby op vakantie naar een vakantiepark in Nederland? Bij deze vakantieparken met babybungalow weet je zeker dat je goed zit voor een overgetelijke (eerste) vakantie met je kleintje. 

Vakantiepark met Subtropisch Zwembad en Indoor Speeltuin

Vakantiepark met Subtropisch Zwembad en Indoor Speeltuin

Ga je voor een vakantiepark in Nederland mét subtropisch zwembad én indoor speeltuin, dan ga je voor de ultimate vakantie in eigen land. Een vakantie lekker dichtbij! Waan je in tropische, spetterende en klimmende sferen. 

Wintervakantie in Nederland

Wintervakantie in Nederland

Op veel vakantieparken in Nederland worden er winterse activiteiten georganiseerd voor de grote en kleine vakantiegangers. Wacht dacht je van winterse knutselactiviteiten, een lampionnenoptocht over het park in het donker, marshmallows roosteren bij een kampvuur en nog veel meer! Geniet in je huisje van de sauna, jacuzzi, hottub of bubbelbad. En met een ligging midden in de bossen of de mooiste natuurgebieden is het ook tof om er samen - warm aangekleed - op uit te trekken. Misschien kan de slee wel mee! Kidsvakantiegids.nl tipt je de coolste vakantieparken. 

What's SUP

What's SUP

Suppen is helemaal hot and happening! Nederland bestaat voor bijna 20% uit water, dus je kunt Nederland SUPergoed vanaf je supboard ontdekken. Kidsvakantiegids.nl tipt de meest spetterende vakantieparken aan het water.