42 Vakanties gevonden

Het kindvriendelijke eiland Kreta is een perfecte bestemming om met kinderen naartoe te gaan. Je vindt er prachtige stranden, eeuwenoude opgravingen en indrukwekkende kloven. Met de Kids Vakantiegids top 5 van bezienswaardigheden op Kreta met kinderen kan je vakantie niet meer stuk.

1

Opgravingen Knossos op Kreta

Het Griekse eiland Kreta kent een eeuwenoude geschiedenis. Vandaar dat je er ook veel oude opgravingen kunt vinden. De beroemdste - en oudste van Europa - is de 4000 jaar oude paleisstad Knossos ten zuiden van Heraklion. Knossos is ruim opgezet en alles is in de buitenlucht, dus kinderen kunnen hier heerlijk op hun eigen tempo een paar uurtjes rondkijken en vrij bewegen. Het is niet handig om een buggy mee naar binnen te nemen, omdat er erg veel trappetjes zijn vanwege het hoogteverschil. Leuk voor kids: er woont een pauw op het terrein van Knossos. Misschien spot je ze ergens op het wandelpad of een muurtje?

2

Kloven op Kreta

De bekendste kloven op Kreta zijn de Samariakloof en de Imbroskloof. De Samariakloof is met 16 kilometer meer geschikt voor gezinnen met tieners. Na afloop kun je een duik nemen in de Libische zee, voordat je met een boot wordt teruggebracht. Let op: de Samariakloof is (bij goed weer) van half april tot half september geopend, dus niet tijdens de mei- of herfstvakantie.De Imbroskloof is ongeveer 10 kilometer enkele reis vanaf de parkeerplaats. Deze kloof is altijd toegankelijk en ook prima geschikt voor kleinere kinderen. Tip: Neem voldoende water mee, want er is onderweg in de kloof niets te koop. Funfact: in de laadklep van een jeep word je naar je auto teruggebracht.

3

Spinalonga op Kreta

Ook een must see tijdens je vakantie met de kinderen naar Kreta die in de top 5 thuishoort, is de indrukwekkende bezienswaardigheid Spinalonga. Met een boot kun je vanaf de toeristenplaatsjes Elounda en Plaka het fort op het lepra eiland bezoeken. Op het eiland is in de deels gerenoveerde huisjes een tentoonstelling te zien, die vertelt over de mensen met lepra die op het eiland werden achtergelaten. Kinderen hebben op Spinalonga alle vrijheid om rond te lopen en naar de top te klauteren. Tip: Trek goede schoenen aan en neem een extra vestje mee. Het kan op de boot en het eiland behoorlijk waaien. En in het voorjaar staat alles op het lepra eiland in bloei, wat extra mooie plaatjes oplevert.

4

Waterpark op Kreta

Een bezoek aan een waterpark mag niet ontbreken tijdens een vakantie naar Kreta met de kinderen. Watercity Anopolis ligt tussen Chersonissos en Heraklion en is het wildste waterpark van Europa. Bij dit waterpark vind je spannende waterglijbanen. In Limnoupolis Water Park bij Chania vind je super coole waterglijbanen, een Crazy River en nog veel meer gave waterattracties. Krijg je geen genoeg van een waterpark, dan is Star Beach Village & Water Park het perfecte logeeradresje met eigen waterpark in Chersonissos. Tip: In de zomervakantie is dit the place to be voor tieners.

5

Aquarium op Kreta

Als een uitje naar een dierentuin of aquarium tijdens je gezinsvakantie ook altijd hoog op de must see-lijst staat, check dan het Cret@quarium in Gournes vlakbij Chersonissos. Dit helemaal overdekte aquarium heeft vele vissen - ze kweken hier zelfs Nemo-visjes -  en andere zeedieren in giga aquariums met als absolute wowfactor de drie zandtijgerhaaien van drie meter en 150 kilo die ‘over je heen’ zwemmen. Het Dinosauria Park en Planet Crete liggen op hetzelfde terrein, leuk voor een combitrip. Tip: dit is ook een leuk uitje voor als het eens wat minder weer is tijdens je vakantie op Kreta met de kinderen of als je even de koelte en schaduw wilt opzoeken.

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van ( Reviews & ervaringen)

Door jou bekeken

Top 5 bezienswaardigheden Kreta met kinderen

Thema