Top 5 bezienswaardigheden Rhodos met kinderen

30 Vakanties gevonden
Top 5 bezienswaardigheden Rhodos met kinderen

Met 300 zonnige dagen per jaar is Rhodos de meest zonzekere vakantiebestemming van Griekenland. Maar het Griekse eiland heeft nog veel meer te bieden. Met deze vijf bezienswaardigheden op je to do-lijstje beleef je een super vakantie op Rhodos met de kinderen.

1

Rhodos-stad

Een bezoek aan de hoofdstad Rhodos-stad mag niet ontbreken tijdens je vakantie met de kinderen naar Rhodos. Deze stad is een van de mooiste bezienswaardigheden in het Middellandse zeegebied. Door de vier kilometer lange stadsmuren is de oude stad vanaf de buitenkant net een groot kasteel. Heel gaaf. Deze vestingmuren kun je nog steeds bewandelen. Je kunt hier ook een bezoek brengen aan het Aquarium of Rhodes waar je haaien, schildpadden en vissen kunt spotten. Je kunt de stad ook goed verkennen op de fiets.

Top 5 bezienswaardigheden Rhodos met kinderen

2

Stranden Rhodos

Rhodos heeft een kustlijn van 220 kilometer met tientallen mooie kindvriendelijke stranden. Toch willen we enkele strand bezienswaardigheden op Rhodos uitlichten. Het langste strand is Afandou. Hier vind je een schoon strand met zand en kiezels. Faliraki kent een vijf kilometer lange kuststrook waar overal Blue Flags wapperen. Dat geeft aan dat het zeewater schoon is en de stranden goed en veilig zijn, ideaal dus met kinderen. Het meest zuidelijke strand ligt op het schiereiland Prasonisi. Aan beide kanten van de landstrook kan er gezwommen worden. En Tsambika wordt het mooiste strand van Rhodos genoemd vanwege de duinpartijen en groen begroeide heuvels. Check it yourself!

Top 5 bezienswaardigheden Rhodos met kinderen

3

Vlindervallei op Rhodos

De vlindervallei in het noordwesten van Rhodos is in de zomermaanden ook een must see met kinderen. In juli en augustus proberen de vlinders te ontsnappen aan de ergste hitte en vinden ze verkoeling in deze schaduwrijke vallei. De vlinders komen hier ook graag naartoe vanwege de vanille-achtige hars die afkomstig is van de bomen in de vallei. Ook buiten de zomermaanden om is deze bezienswaardigheid schitterend om te wandelen met bruggetjes, watervallen en water. Het pad van 1.3 kilometer bestaat deels uit rotsen, boomstronken en trappetjes, dus een buggy is geen pretje om mee te nemen. De wandeltocht komt uit bij het Kalopetras klooster. 

Top 5 bezienswaardigheden Rhodos met kinderen

4

Jungle Tour op Rhodos

Ga op stap met de crazy local Nikos Papas. Hij zingt en danst gedurende de hele Jungle Tour van ongeveer 3-4 kilometer in het ‘jungle gebied’ van Rhodos. Deze bezienswaardigheid nabij Archangelos is voor een leek absoluut onvindbaar. Nikos laat je gedurende 5-6 uur kennis maken met de flora en fauna en plukt onderweg vers fruit. In de zomermaanden spot je hier ook mooie oranje vlinders, de quatro punto. Vervolgens neemt Nikos je mee naar een smal waterstroompje. Tip: neem zelf waterschoenen mee. Het water kan tot je taille komen, dus pas op met kleine kids. Na afloop kun je in een bergmeertje afkoelen of chillen in een hangmat. Nikos zorgt voor een hapje en een drankje.

Top 5 bezienswaardigheden Rhodos met kinderen

5

Waterpark Faliraki op Rhodos

Op vakantie met de kinderen naar Rhodos hoort een bezoek aan een waterpark ook tot de must see bezienswaardigheden. Waterpark Faliraki is een van de grootste waterparken van heel Griekenland en behoort tot de top van beste waterparken ter wereld. Je vindt het 100.000 m2 waterparadijs op 12 kilometer van Rhodos-stad. Het park is geschikt voor jong en oud, Voor de allerkleinste waterratjes vind je hier een piratenschip en kinderglijbanen. Voor daredevils boven de 12 is er een Kamikaze, maar je kunt ook roetsjen van The Head First Mat Race. Tip: Voor echt waterfans zijn er ook 2- of 3-daagse tickets te bestellen.

Top 5 bezienswaardigheden Rhodos met kinderen

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van ( Reviews & ervaringen)

Door jou bekeken

Top 5 bezienswaardigheden Rhodos met kinderen

Thema