Top 5 bezienswaardigheden Tenerife met kinderen

30 Vakanties gevonden

Tenerife is een ideaal eiland om met kinderen vakantie te vieren. Het is niet te ver vliegen, heeft een heerlijke temperatuur (het hele jaar door), het is prima met een auto te verkennen en het is heel afwisselend. Vijf bezienswaardigheden voor een geslaagde vakantie met kinderen naar Tenerife.

Top 6 vakanties

Tenerife

Coral Compostela Beach Golf

 • Op loopafstand van het strand
 • Gezellige kidsclub & spetterende waterspeeltuin
 • Aquapark Siam Park (op 5 minuten) vooraf bij te boeken
Bekijk vakantie

Coral Compostela Beach Golf

Bekijk vakantie
Tenerife

Parque Santiago III

 • 2 grote zwembaden en kinderbad met 6 glijbanen
 • Pal aan het strand
 • Onbeperkt toegang Siam Waterpark bij te boeken
Bekijk vakantie

Parque Santiago III

Bekijk vakantie
Tenerife

Parque Cristobal Tenerife

 • TUI KIDS' CLUB
 • Kinderbungalows en kinderbuffet
 • Onbeperkt toegang tot Siam Park bij te boeken
Bekijk vakantie

Parque Cristobal Tenerife

Bekijk vakantie
Tenerife

IBEROSTAR Anthelia

 • Zwembaden en 3 kinderbaden met piratenboot en glijbaantjes
 • Nederlandstalige animatie en kidsclubs voor kids van 4 t/m 17 jaar
 • Fun Park speeltuin
Bekijk vakantie

IBEROSTAR Anthelia

Bekijk vakantie
Tenerife

Hotel Best Jacaranda

 • 6 prachtige zwembaden, 2 speciaal voor kids!
 • Miniclub voor kids
 • Vlakbij het strand & dierentuin Parque Las Aguila
Bekijk vakantie

Hotel Best Jacaranda

Bekijk vakantie
Tenerife

Hotel Be Live Family Costa los Gigantes

 • 500m van het strand
 • Kidsclubs voor iedere leeftijd
 • Sensationale klim- en klauterbaan op hoge palen
Bekijk vakantie

Hotel Be Live Family Costa los Gigantes

Bekijk vakantie
1

Kabelbaan El Teide op Tenerife

Let’s go to the vulcano! Een vakantie op Tenerife is niet compleet zonder een bezoek aan de bijna 4 kilometer hoge vulkaan El Teide, de hoogste berg van heel Spanje. De autorit naar deze bezienswaardigheid op Tenerife is al een happening op zich, want je rijdt door het prachtige Parque National del Teide. Het landschap verandert steeds meer in een soort van rotsig maanlandschap. Vergeet niet om tussendoor te stoppen, je vindt voldoende wandelpaden om te wandelen. Voor wie naar boven wil, is de kabelbaan naar de top van El Teide een must do. Tip: vergeet niet om een jas of vest mee te nemen, want je bent op 3500 meter hoogte. De zuurstof is ook minder, dus take it easy.

2

Dierentuin op Tenerife

Op vakantie met kinderen kan een bezoek aan een lokale dierentuin niet ontbreken op je lijstje met bezienswaardigheden. Aan de noordkant van het eiland, bij Puerto de la Cruz, vind je het tropische dierenpark Loro Parque. Deze bezienswaardigheid op Tenerife behoort tot de mooiste van heel Europa. Naast de langste aquariumtunnel van Europa - waar haaien overheen zwemmen -  en het grootste pinguïn binnenverblijf van de wereld, is deze dierentuin een must see. Door de mooie aankleding van het park, waan je je echt in de vrije tropische natuur. Ook zijn er hier gedurende de hele dag mooie dierenshows te zien.

3

Stranden van Tenerife

Op Tenerife vind je prachtige stranden en een azuurblauwe zee. Het strand heeft ook altijd een enorme aantrekkingskracht op kinderen. Gewoon heerlijk zandkastelen bouwen met een schep, papa ingraven, snorkelen en zwemmen. Vooral het zand op de vulkanische, zwarte stranden plakt goed, maar in de zomermaanden kan het zand ook heel warm worden. Een beautiful beach bezienswaardigheid is Playa de las Teresitas, vlakbij Santa Cruz in het noordoosten van Tenerife. Met El Teide op de achtergrond, metershoge palmbomen en goudgeel zand dat speciaal vanuit de Sahara wordt geïmporteerd waan je je hier echt op een tropisch bounty strand.

4

Sprookjesbos van Anaga

De prachtige natuur op Tenerife, zoals het Parque Rural de Angara in het noordoosten, nodigt uit om eropuit te trekken. De allerkleinsten kunnen in het Sprookjesbos van Angara drie zintuigenpaden bewandelen. Met lengtes die variëren tussen de 300 meter en 1.27 kilometer zijn dit ideale afstanden voor jonge kids. Onderweg kom je in deze bezienswaardigheid op Tenerife bordjes tegen met een neus, hand of oog erop. Kids kunnen dan zelf de natuur voelen, ruiken of van heel dichtbij bekijken. Grotere kids kunnen langere afstanden afleggen of zelfs met een mountainbike of te paard het bos verkennen. Tijd over? Check dan het dorpje Taganana, een authentieke bezienswaardigheid.

5

Grootste waterpark van Europa

Waterratjes die op zoek zijn naar adrenaline kicks en waterattracties kunnen in Siam Park terecht. Dit mega waterpark is uitgeroepen tot de beste van de wereld en heeft echt voor ieder wat wils. Thrillseeksers check de Tower of Power, The Giant, The Dragon en The Vulcano. Voor de kleinere kids en voor de chillmodus zijn de Mai Thai River en het Siam Strand the places to be. Deze bezienswaardigheid voor kinderen op Tenerife kent zeven wereldrecords voor de grootste, de hoogste, de groenste, de beste attracties. Voor als de helft van het gezin andere plannen wil maken, de grote Siam Mall met 25.000 m2 ligt er naast. Wist je dat je ook kunt logeren bij dit waterwalhalla?

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 5 (5 reviews)

Door jou bekeken

Top 5 bezienswaardigheden Tenerife met kinderen

Thema