Landal Texel

3 Vakanties gevonden
Landal Texel

Met het hele gezin naar de mooie Waddeneilanden. Eén van deze mooiste eilanden is Texel, een eiland vol avonturen. Zin om uit te waaien bij de zee, zeehondjes te spotten of ben je meer fan van de toffe fiets-/wandelroutes? Texel biedt voor iedereen iets leuks! Ben je van plan om met het hele gezin op een supervakantie te gaan? Kids Vakantiegids vertelt je alles over het sprankelende Texel.

1

Vakantie Texel

Texel is een levendig eiland. Iedereen begint zijn reis naar Texel met een heerlijke bootreis van maar 20 minuutjes. Hier begint het eerste echte vakantiegevoel. Wij sommen een aantal supergave activiteiten op:

  • Wadlopen
  • Fietsroutes om het hele eiland te ontdekken
  • Diverse wandelroutes met mooie bezienswaardigheden
  • Echte Texelse schapen tellen
  • Zeehonden spotten
  • Beklimmen van de vuurtoren
  • Bezoek één van de acht musea op Texel
  • Verhalen horen van echt strandjutters
Landal Texel

2

Landal camping Texel

Het camping leven op Texel, je kan alle kanten op! Ga je voor luxe in één van de mooie villa’s of ga je als een echte avonturier kamperen in een tent. Wil je meer daartussenin? Meer een glamping idee? Dan hebben we dat ook! Kies bijvoorbeeld voor een safari tent bij Landal Sluftervallei. Echte bedden, een luxe keuken en vanaf de veranda kijk je uit over de duinen. Texel biedt voor iedere camping liefhebber een geweldige vakantie.

Wist je dat.. er net zoveel schapen als inwoners op Texel zijn? Er wonen circa 14.000 schapen op het eiland.

En wist je dat... je kabouters kan vinden op een van de wandelroutes: ‘het sommeltjespad’? Kabouters worden opTexel sommeltjes genoemd.

Landal Texel

3

Landal Beach Park Texel

Een van de TOP-accommodaties is het Beach Park Texel van Landal. Vlakbij de Noordzee en Waddenzee voor een ultieme strandvakantie. Wist je dat Texel de meeste zonuren heeft van heel Nederland? Wel ongeveer 1650 uren per jaar! Het kindvriendelijke vakantiepark biedt 144 accommodaties en heeft een superleuke speeltuin waar je kan klimmen en klauteren, schommelen, een ritje op de wipwap kan maken of zandkastelen kan bouwen in de zandbak. Om de hoek vind je de mooie badplaats de Koog, waar je nog meer leuke activiteiten kan ondernemen. Denk aan een paddenstoelenexcursie, zeehonden bekijken bij Ecomare en het bezoeken van het juttersmuseum.

Landal Texel

4

Landal Texel Sluftervallei

Ultiem genieten met je kinderen, dat kan bij vakantiepark Texel Sluftervallei! In de Sluftervallei hoeft geen kind zich te vervelen. Ga zwemmen in het overdekte zwemparadijs met heel veel verschillende waterattracties en een apart kleuterbad of ga helemaal los in één van de vele speeltuinen. Wil je meer zien van het eiland, dan kan je vanuit je accommodatie rollend naar de duinen. Een bezoekje naar de vuurtoren is zeker een aanrader. Zo’n zes verdiepingen hoog is de vuurtoren en met alleen een wenteltrap van 118 treden is dit een flinke klim! Weet jij helemaal boven te komen?

Landal Texel

5

Texel met hond

Naar de Waddeneilanden met het gezin, maar je wilt graag je trouwe viervoeter meenemen? Dat kan! Texel is één van de hond vriendelijkste plekken van Nederland. Op vele plekken van Texel mag je met de hond vrij rondlopen. Ga bijvoorbeeld naar het Krimbos, hier mag hij/zij het hele jaar loslopen, heerlijk om met je huisdier te ravotten. Ook op onbewaakte stranden en het dennenbos mag de hond altijd vrij zonder riem. Tijdens het broedseizoen zijn de aangegeven broedplekken wel verboden terrein, tenzij je de hond aanlijnt. Er zijn ook leuke activiteiten te doen met honden, zoals hondenwandelingen met andere viervoeters en hun baasjes . Niet heel onbelangrijk is dat Texel beschikt over vier dierenartsen die altijd voor je dieren klaar staan.

Landal Texel

TIP: Wil jij met je hond naar Texel? Bezoek dan Landal Sluftervallei, midden in de duinen. Hier is je viervoeter meer dan welkom!

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van ( Reviews & ervaringen)

Door jou bekeken

Landal Texel

Thema